The Babysitter

McG (2017)

Olybá tűnik, hogy McG-nek - ugyanúgy, ahogy a Better Watch Out rendezőjének - sikerült átvernie a nézők/kritikusok javát. Kísérteties a párhuzam. Ám, egy percig sem kell aggódnotok, én majd eloszlatom a kételyeket: ez kurvára nem jó film!


Az a nagy és egyetlen szerencséje (McG-nek, a nézőnek, meg mindeninek), hogy Samara Weaving, mint Bee, ellenállhatatlanul az elemében van, amíg Cole szédítését kell előadnia. A kis cuki mosolyai, na és persze a vadító szerelése megveszi a nézőt, mert mindenki álma egy ilyen odaadó, megértő szexbomba/idol. (Az más kérdés, hogy ilyen nem létezik.) Aztán ahogy lehull a lepel a valódi tényállásról, minden értelmezhető síkon talaját veszti a film. Addig se volt valami eredeti a videoklipes megoldásaival és a sablonszereplőivel (nagyon nem), de ami utána marad az kb. minősíthetetlen.

– Úgy mégis, melyik szereplőnek milyen háttértörténetet lehet elképzelni? Milyen emberek ezek? Mi vezérli őket? Egyik kérdésre sem lehet válaszolni. Ja, hogy ez egy könnyed film és mit agyalok ilyeneken? Na ne etessen senki ilyesmivel. Az alapoknál nincs fontosabb.
– Az idő- és térkezelése a cselekménynek katasztrofális. Csak a képen látható dolgok történnek meg, a többi szereplő addig valami purgatóriumban lehet talán vagy fogalmam sincs.
– Az OK, hogy nem veszi magát komolyan, de nem különösebben vicces. Amikor humort próbál prezentálni, akkor is mindig bűzlik az újrahasznosítás izzadságától.
– Na nehogy már 2017-ben egy ilyen tinihorror-vegyesválogatottnak kelljen örülni.

Whatever.   4/10

Megjegyzések