Casse-tête chinois

Már megint lakótársat keresünk
Cédric Klapisch (2013)

Csak így sorozatként lehetséges az, hogy megkapja a nagyon jó osztályzatot, hiszen egyértelmű, hogy nincs benne annyi spiritusz, mint a korábbi részekben. Végeredményben egy kielégítő, a legkevésbé sem bevállalós lezárást láthatunk. A humoros oldala ugyanolyan jól működik, az életről viszont egy szóval sem mond többet. Tartottam tőle, hogy kicsit erőltetetté válik és hát bekövetkezett. A karakterek, melyek viszik a hátán a produkciót, sokat köszönhetnek maguknak a főszereplőknek. Cukik, és a korábbiakból kiindulva kényszerűen hozzák a kínos, vicces szituációkat. Tulajdonképpen így van rendjén, sokkal többet nem is lehetett volna várni a produkciótól, csak azt sajnálom, hogy nem sikerült bármi szempontból izgalmas lezárást írni hozzá. Így inkább egy utólag kiköhögött toldásnak tűnik.
A trilógiáknál ez már csak így van. Fincher ide vagy oda, az Alien sorozat igazán jó filmjei csak az első két rész, a Keresztapa harmadik része egy teljesen más irány (mondjuk nekem nagyon tetszett, de attól még egy más film) és így tovább. Objektivitás, több ember rálátása és erős együttműködése, lásd Mielőtt éjfélt üt az óra, megoldás lehet egy tökéletes trilógiára, de még így is igen ritka, akármilyen profi szakemberekről is van szó.   7/10


Pusher trilógia esetleg? Csak kérdezem. Költői.

Megjegyzések

  1. A Pusher trilógiáról ismered a véleményem, viszont az Alien teóriáddal egyet értek. Amennyiben trilógiának tekintjük igen gyenge lezárás, ráadásul T2 nyúlás bár állítólag ez tök véletlen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáltam áltatni magam azzal, hogy tetszik, de ki kell mondani, hogy nem egy jó film az Alien 3. A Pusher-eket meg újra kéne néznem, az a nagy büdös helyzet.

      Törlés

Megjegyzés küldése