Wayne's World

Wayne világa
Penelope Spheeris (1992)

Furcsa, különös világ volt a 90-es évek eleje és az MTV korszak. A mából nézve ennek állít emléket a Wayne világa. Ugyanis csak kortünetként lehet tekinteni rá, kizárólag nosztalgiával lehet élvezni. Már amennyire lehet. Mert vannak olyan pillanatok amik irtó gázosak, meg vannak olyanok, amik vállalhatóak. Egyéb nem igen. Egyszer nevettem fel, de az is csak egy mellékvágány. Ed O'Neill szövege. Ide is teszem, mert most is roppant élvezetesnek találom:
- Anything wrong, Davy?
- Yeah. I got paid today.
- Oh, yeah, I know what that's like.
- No. You don't understand. They laid me off. I got one of these.
- Yeah, I know how that feels.
- Know what I'd like to do?
-Yeah, I know what you'd like to do. You'd like to find the guy that did it, rip his still-beating heart out of his chest, and hold it in front of his face so he can see how black it is before he dies.
- Actually, I was thinking about filing a grievance with the union.
- Well, the world's a twisted place.

Közben egyébként azon gondolkodtam, hogy ez a film az annyira rossz hogy már jó következő szintje, mert tudja magáról, hogy rossz, ezért direkt rájátszik és azt hiszi, hogy ezért jó lesz. De 27 év távlatából sajnos azt kell, hogy mondjam: sajnálom, de nem. Nincs nagy baj vele, de a humora egyszerűen elavult. Túlléptünk már ezen. A sztori meg tök átlagos. Üdítő folt Tia Carrere, akiben nyers energia lakozik. Természetesen játszik, mintha magát adná. A többiek is jók egyébként. Afelől pedig semmi kétségem nincs, hogy akkoriban joggal volt menő film. 2019-ben viszont furcsán hat ez naiv pozitivizmus.   5/10

Megjegyzések