Let Him Go

Thomas Bezucha (2020)

Diane Lane és Kevin Costner is szürke zóna a színészi palettán. Mindkettőjüknek voltak nagyon emlékezetes karakterei, de nem a legtehetségesebbek közül valók. Erős kisugárzásuk van, karizmatikusak és ez a legtöbb esetben bőven elég. Ahogy itt is... Ők ketten most egy harmóniában élő pár, jól szituált nyugdíjas kisemberek, akiknek már semmi sem fontosabb a családnál. Ám épp ez kerül a teljes szétesés határára, ezért kénytelenek lépni valamit. Nem elég, hogy az egy szem fiuk tragikusan elhunyt, még az unokájukat is el akarják szakítani tőlük. Egy roppant élhető szituáció.


Az ábrázolás klasszikus hollywoodinak mondható, abból is a 90-es évek filmjeihez áll a legközelebb. Mint minden hasonló bűnügyi történetnél, itt is nagyon sok múlik a "gonoszok" mibenlétén és motivációin. Éppen ezért roppant érdekes ez a történet, mivel ebből a szempontból egyáltalán nincs túlmagyarázva. Kb. ránk bízza, hogy elhisszük e ezt a velejéig romlott miliőt. Nálam telitalálat volt minden, pár határozott vonással felfestett mellékszereplő, mert kiválóan egészítik ki a túlidealizált kisvárosi párost... Eddig lehetne ez akár maga a megtestesült középszer is, de mindig van valami, ami kiemeli ebből. A párbeszédek ízesek és sose teljesen abba az irányba tartanak, mint az várnánk. És ez utóbbi szerencsére a történetre is igaz. Nem rövid film, de a ráérős tempó ellenére is jut bőven fordulat és izgalom, melyek szép ívvel juttatják el a nézőt a hatásos, elég brutális végpontig... Én speciel tökre vártam ezt a filmet, mert mindkét színészt nagyon kedvelem és a szinopszis is megnyerő volt. De azt azért álmomban sem mertem gondolni, hogy megugorja a korrekt bűnös élvezet magasságba elhelyezett lécet. Kiváló élmény!   9/10


+ Megnyerő a fényképezés és a vágás. Csodálatosan szép képekkel ábrázolja a kort és szuperül átlátható, jó ritmusú akciókkal operálva rendez Thomas Bezucha (ki gondolta volna?). Mindig felemelő az ilyesmi a sok kapkodó-rángatózó trehány filmek után.
+ Giacchino zenéje is sokat tesz hozzá az élményhez.

Megjegyzések