Chappie

Neill Blomkamp (2015)

Nem nagyon lehet kivenni, hogy Blomkamp karrierje merre tart, de annyi három film után már kiderült, hogy ő igazából a filmkészítésnek csak a technikai oldalához ért. Ahhoz mondjuk eléggé. Jó lenne elfelejteni az írói tevékenységet, remélem erre majd ő is rájön, mert ötletek terén ebben a filmben is benne van egy jópofa állatság, csak elveszik benne. Semmi sincs rendesen kidolgozva, mindenbe belekap, aztán elmegy másfele. Még ilyen eszeveszett őrültekből, mint a Die Antwoord, se tud kihozni semmit. Abszolút hiányzik a humorérzék, komolyan venni meg jószerivel semmit nem lehet belőle. Vizuálisan nagyszerű, a zene nulla, a színészek elmennek. Az egész egyben egy semmit se érő kliséhalmaz érdekes környezetbe ültetve. Nem jó előjelek új Alien előtt.   5/10

Megjegyzések

  1. Hát, a sok negatív írás után még egész jó kedvedben talált ez a film! :) Abban meg csak reménykedem (még nem olvastam kellően utána), hogy a forgatókönyvírást másra hagyja az Alien film kapcsán, rendezni meg csak tud!

    VálaszTörlés
  2. Most hogy mondod, nem is tűnt föl, hogy negatívak voltak az írások, pedig de. :) Várom a pozitív ingereket a filmek terén, de nem akarnak gyünni! Na majd a Mad Max. Napokon belül megyek tekinteni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése