Infinite

Végtelen
Antoine Fuqua (2021)

Antoine Fuqua... I mean. What the fuck? Ilyen kapkodó, túlzó, elnagyolt förmedvényt mégis hogy? Az hagyján, hogy logikai bökkenők és bénaságok borzolják a kedélyeket, de az egész történet totál esetleges és céltalan. Mi ez a konyhafilozófia? Még csak annyit se gondoltak át, hogy az ilyen öreg lelkeknek talán érettnek, bölcsnek kellene lenniük, nem pedig ilyen forrófejű okostojásoknak. Mi ez a gagyi cgi? Mik ezek a képtelen akciójelentek? Áhh... Összegyűjtöttem pár finomságot is, annyira jót "mulattam" rajtuk:


– A film legelején elmagyarázzák az alap elképzelést, akcióznak egyet és csak aztán indítják el a sztorit, hogy utána még egyszer át kelljen élni és újra el kelljen magyarázni az értetlenkedő Marky Marknak ugyanazt. Micsoda felesleges, átgondolatlan, a nézőt hülyébe vevő húzás. 
– Ügyetlen hülyeség, hogy nyílpuskával meglövik az ürge mindkét kezét, aztán a nyílpuskás ember szemszögére váltunk és onnan nem is látszik egyik kéz sem.
– Nagy ötlet úgy megölni és a halálból visszahozni a barátjukat, hogy semmilyen felszerelésük sincs hozzá. És csodálkoznak, hogy mi történik...
– Elindul a motorral a semmibe. De mégis hogy a jó francba tudna számolni abban a helyzetben azzal, hogy ráugrat a repülőre, mikor azt se tudja merre fog repülni?

A végére meg a legbosszantóbb, hogy tulajdonképpen egy csoda történik, a "szintlépés" nem kiérdemelt. Szép írás... Kár volt ebbe így hirtelen beleugrani.   3/10

Megjegyzések