Daniel Isn't Real

Adam Egypt Mortimer (2019)

Lám, lám, lám. Hát megint egy kiváló új horrorfilm. Akarom mondani thriller, mert ha azt mondom, hogy horror, azzal kvázi spoilerezek is. (Na nem mintha érdekelne, nem értem a nagy spoilertől való félelmeket.)


Most döbbenek rá, hogy a képzeletbeli barát még egész kiaknázatlan téma a filmvilágban. Skizofrén ügyekkel tele van a padlás, unja mindenki, miközben itt az aranytojást tojó tyúk... Dramaturgiailag, történetvezetésileg mondhatni semmi extra, ha csak azt nem veszem ide, hogy igyekszik távol tartani magát az önismétléstől és a visszacsatolásoktól. Töretlenül halad előre, alig néz vissza, ráadásul még meg is tudott lepni. Messzire megy, sokat bevállal és ez manapság nagyon hiányzik a műfaji filmekből. Nyilván lehetne 80-as évekből inspirációkat emlegetni, mert égbe kiáltóak, de én most eltekintek ettől. A lényeg az, hogy egy ilyen a sötétséggel vígan cimboráló, a saját ponyvaiságát szégyenérzet nélkül felvállaló, az egyre fárasztóbb modern cinizmust messze félrerúgó horrorfilm fontosnak mondható és üdvözlendő. Piszok mód élveztem!   8/10

+ Van valami furcsa és freaky Patrick Schwarzenegger fizimiskájában és játékában, ami ideálissá teszi erre a szerepre.
+ Még több elismert elektronikus zenei producert zeneszerzőnek! Clark zenéje üde színfolt a sok unalmas és érdektelen tucatzene mellett.
+ Lyle Vincent cinematográfus nevét is jó lenne megjegyezni, kaphatna érdekes, nagyobb közönséghez eljutó címeket.

Megjegyzések