Those Who Wish Me Dead

Akik az életemre törnek
Taylor Sheridan (2021)

Kénytelen vagyok negatívummal kezdeni. Szerencsére nem sok van, de egy fontos tényező egyszerűen nem hagy nyugodni. Angelina Jolie bődületesen nagy miscast. Kezdve azzal, hogy az agyonsminkelt arca, a tökéletes haja (stb.) teljesen lelóg a karakteréről. Gondolom a star power fontosabb tényező volt, mint hogy le lehessen beszélni erről. Haladva tovább azzal, hogy úgy néz ki, hogy az idők folyamán teljesen elfelejtett színészkedni. És emellett még a kisugárzása is jelentősen csorbult. A jelenetek többségében egyszerűen fa arca van, és olyan mintha az legelső take fogalmatlan tángálódását egyből bevágták volna. Pár pillanatra viszont teljesen jó amit csinál, úgyhogy ez előtt értetlenül állok.


Viszont a film ettől függetlenül pompásan élvezetes. Köszönhetően annak, hogy Jolie-n kívül mindenki más remekel. A kissrác különösen jó. A két ellenség profizmusának bemutatása egy hatalmas pozitívum. Ahogy elkezdenek hibázni és változnak, az nem egy megszokott nézőpont. Közel sem olyan mélyek a karakterek, mint a Hell or High Water-ben, de azért érdekesek és érthetőek. Látom, hogy sokaknak gond, egyszerűen nem tudnak mit kezdeni azzal, hogy a filmnek nincs aktualitása. Hát welcome to the showbusiness, ladies and gentelemen! 

A történet pedig tényleg mondható oldschoolnak, na de a jobbik fajtából. Én azt mondom, hogy ideje, hogy visszatérjenek ezek a típusú filmek, mert nagyon nagy áldás tud lenni, ha valami semmilyen szempontból sincs túlgondolva. Feszült és mozgalmas. Vannak ugyan meredek dolgok, de nincs blődséggé silányítva. Az akciók kemények, az indítékok érthetőek. Menőség van és dráma. Hát mi kell még?   7/10

Megjegyzések