Black Widow

Fekete Özvegy
Cate Shortland (2021)

– Cate Shortland eladta a lelkét. Aki olyan elemi erővel rendelkező filmet tud rendezni mint a Lore, attól ez harmatgyenge.
– Rendezői kéz nyomát amúgy abszolút nem lehet észrevenni. Az akciók rémesen vannak vágva, teljesen érdektelenné válik minden jelenet, mert nehéz követni és rossz a ritmus. Persze rengeteg az akció, főleg a végén, már megint. Ezt valami kényszernek érzik és nem bírom felfogni, hogy miért.
– A történet haladása közben bevágott magyarázó flesbekkek eléggé 90-es évek b-film szint.
– A "családfő" David Harbour karaktere egy vicc (Rachel Weiszé sem jobb), de a részben rá épített drámát ugye valahogy át kéne élni, szóval az írók egy eleve lehetetlen küldetést próbáltak abszolválni.
– A sztori megkísérel valamelyest földhözragadtabb maradni ezzel a cshaládi szállal, de így, hogy a dráma nincs elemelve egy távoli, sci-fi világba, minden személyes szál teljesen nevetségessé válik. Méghozzá azért, mert egyszerűen kurvára nevetséges az egész.
– Nehéz bármit komolyan venni ezekkel az akcentusokkal.
– Egyetlen poén sem működik. Nincs ezen mit szépíteni, botzasztó a film humora.
– Florence Pugh játéka nagyon gáz. Jópofáskodásból vált komolykodásba. Klasszikus hollywoodi típusú, amit a szkript megkíván fajta skizofrén, lelketlen üresség.
– Ezeket a kiégetetten fehér képeket mióta tartja bárki is esztétikusnak?
– A cgi viszonylag jó, de a robbanások irtó gázosak.
– A stáblista utáni jelenet most már szappanopera szint.
± Scarlett Johansson kacér, játékos arcain való derülések voltak az egyetlen szórakoztató pillanatok. De amúgy az ő karaktere is iszonyú gyenge.


A végjáték filmek valószínűtlenül jól eltalált arányai után visszatérni egy ilyen filler részhez (igazából a felesleges jobb szó lenne, hehe), hát eléggé kiábrándító. Szóval visszatértünk a régi kerékvágásba. Azt el lehet felejteni, hogy remek, szórakoztató akciófilmeket fog gyártani a Marvel.   4/10

Megjegyzések