Fall

Scott Mann (2022)

Akárhogy is nézzük, minden hibája ellenére is egy izgalmas élmény. Nem láttam még olyan filmet, ami így megizzasztotta volna a tenyerem. Még a talpam is izzadt! És igen, ehhez csupán egy jó alap ötlet kellett, hogy viszonylag hihetően sikerüljön ábrázolniuk környezet és hogy ne nagyon basszák el. Mert tulajdonképpen ez a nagybetűs középszer. Minden szokásos hibát elkövetnek a készítők, amit egy átlag filmnél elszoktak.


Nagyzolóan, szinte gyermeki elképzeléssel indítanak a sziklamászással. Ugranak a  függőleges falon, csókolóznak utána, miegymás. A látvány itt még kifejezetten béna is hozzá. Aztán viszonylag korrekten lehozzák a túl szentimentális és nagyon tipikus drámázást, meg a mászás, ottragadás javát. De sajnos beleerőltetnek egy totál felesleges csavart, ami eléggé kisiklatja az amúgy meglepően élvezhető élményt. De valahogy nem tudok haragudni rá. Lehet (igazából biztos), hogy ehhez köze van annak is, hogy végig női dekoltázsokat kellett bámulnom. Annyiból azért mégiscsak bosszantó, hogy ha egy kis önmérsékletet tanusítanak az írás során a készítők, akkor egy őszintén zsigeri élménnyel lehettünk volna gazdagabbak. És még csak nem is kellett volna lecserélni hozzá a dekoratív, de nem jó színész csajokat és a látvány is megmaradhatott volna így. Ennek kéne majd egy lecsupaszított remake. Vagy szemérmetlenül ellopni az ötletet és uccu neki.   6/10

– Nincs egy nyomorék kábel sem, ami felvezetne a toronyba. Nehéz lett volna odabiggyeszteni valamit?
– A telefonok sosem merülnek le. Ez mondjuk egy ordító hiba. A végére eléggé elfogyott a szuszpenzióm a hitetlenkedésben.

Megjegyzések