Furious 6

Halálos iramban 6.
Justin Lin (2013)

Ahogy véget ért, rögtön megnéztem néhány krittyót, hogy megbizonyosodjak véleményem általánosságáról, ám sajnos csalódnom kellett. Meglepődtem, mert még az Origón Varga Dénes is pozitívan ír róla, Human 8/10, Zalaba 6/10, Rotten Tomatoes 174 kritikusból 122 szerint pozitív, inkább nem is folytatom. Ha valamit, akkor azt nem bírom, ha hülyére veszik a nézőt. Márpedig itt az történik. IN BIG TIME! Lehet mentegetőzni, hogy a látvány miatt van, meg hogy Dwayne Johnsonnak és többinek is ez áll jól, meg hogy kellenek az ilyen filmek amikor teljesen ki tud kapcsolni az ember. BULLSHIT!
Szerintem meg nem lenne muszáj halmozni a hülyeséget, képtelennél képtelenebb akciójeleneteket kitalálni, inkább egy olyan történetet kellene összerakni, ami nem vérzik ezer sebből. Minden 5. percre jut egy olyan jelenet aminek semmi értelme, összefüggést a film egyes szakaszai között csak erőlködve lehet találni. Az összes hülye poén amit ellőnek valami régebbi filmből újra felhasznált ide is jó lesz típusú, ahogy a karakterek úgyszintén. Kemény, komoly nézések, azokat úgyis nagyon bírják az emberek. Csak lenne mögötte valami emberi. Beszélnek a családról, meg az összetartásról, de egészen nyilvánvaló, hogy ezt senki nem gondolja komolyan.


Hogy miért hagyja ott a nőjét Vin Diesel és miért veszi ezt mindenki természetesnek, az nem derül ki. Hogy ki a főellenség és mik az érdekei, szintén nem derül ki, de nem is lényeges. Menjünk be a moziba, tejeljünk, kapunk érte autót, pénzt, sebességet, csajokat, pénzt, robbanást, ócska poénokat, pénzt, lövöldözést, robbanást, a többi meg mindegy. Akinek ennél több kell, az úgyse moziba járó fizetőközönség. De majd a 7. rész jobb lesz!   3/10

Ui.: Jól sejtettem, hogy lesznek akik megpróbálják kiszámolni, mégis milyen hosszú az a bizonyos felszállópálya. A legtöbb számítás 27-29 mérföld közé esik, vagyis ~45 km. Tőlünk pont ennyi a Balaton, ez nem lehet véletlen!

Megjegyzések