World War Z

Z világháború
Marc Forster (2013)

Ha nem moziban nézem egy ponttal kevesebb. Ebben biztos vagyok és ez egyben elég sokat el is mond a film mélységéről. Sokan a családi, érzelmi szálat emelték ki. Elég furcsa, mivel ez a réteg - stílushoz méltóan - végletekig felületes és sablonos, ráadásul a végére a hangsúlya is teljesen elveszik. Az utolsó jelenetben hirtelen újra eszükbe jut, de akkor meg a ledöbbenéstől nem tud hatni rám, ugyanis olyan hirtelen lesz vége, mintha jövő héten jönne a következő rész. A korrektül izgalmas lopakodós rész leülteti, de annyira, hogy a készítők inkább úgy döntöttek, gyors két perc monológ után hagyják is a fenébe az egészet. "A harc még csak most kezdődik." De mégis mire gondoltak itt egy logikusan lezárt történettel? Na mindegy, ezt fejtegetni kb annyi értelme van, mint azon töprengeni, hogy mit fognak kitalálni a 2. rész elkészüléséhez. Na jó nem, a számok szerint nem valószínű, hogy lesz folytatás (hála az égnek). Főleg annak tudatában, hogy milyen huzavona után sikerült fogyasztható formába hozni. Így utólag tényleg tákoltnak tűnik, de a pörgős, jó ritmusú akció elviszi a hátán annyira, hogy kap is gyorsan egy 7/10-et.

Megjegyzések

  1. Valahol azt olvastam, hogy lett volna egy zombi vs. ember csata is (amit egyébként Budapesten forgattak) a filmben, de jobbnak látták inkább a 2.!!! részre hagyni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen volt ilyen rész, de az még nem tisztázott, hogy lesz e belőle valami, vagy csak kidobták belőle, mer' szar volt.

      Törlés

Megjegyzés küldése