Cargo

Ben Howling, Yolanda Ramke (2017)

Egy új zombifilm, mert az ugye nagyon kell. Most a más környezet (Autsztrália) és a rendesen megírt történet, illetve a szép drámai ív ígérete veszi rá a potenciális nézőt, hogy ezt is mindenképpen meg kell nézni. Ja és persze Martin Freeman zsánerre való átnyergelésének teljesítménye szintén kíváncsiságot ébreszt. Szóval azért csak beteszi az ember, mert tényleg úgy néz ki, hogy tettek bele egy kis agyat.


+ A környezet mondjuk tényleg érdekes.
– Az aboriginalok mambodzsambója elég ellenszenves és felesleges.
+ Martin Freeman rendben van.
– A brutalitásban rejlő lehetőségeket és a látványt nem használják ki.

Így utólag könnyen okos az ember, de sajnos teljesen beilleszthető az aktuális trendek sormintájába. Komoly filmnek akar látszani, érdemi írói munkát tud felmutatni, rendes színészi munkát láthatunk, nincs tele logikai hülyeségekkel és túlzásokkal, de azért összességében elég sematikus, hiányzik belőle az élet szaga és az audiovizuális ábrázolás is elég enervált. Lemegy, konstatálom, hogy rendben van, aztán elfelejtem.

Van a filmek gyártásban ez a vonal, amivel sikerült eljutni arra aszintre, hogy a produktumokat még csak rendesen leszidni se lehet. Hozzáértők csinálják és csupán azért mert már annyira kiforrott technika és dramaturgia áll a rendelkezésükre, tehát olyan profin működik a gyártási folyamat egésze, hogy egyszerűen nem tudják annyira elrontani ezeket, hogy tényleg rosszak legyenek. Ugyanakkor attól, hogy igazán inspiráló vagy legalább emlékezetes, élvezetes valamik legyenek, legalább ugyanolyan messze vannak.   6/10

Megjegyzések