Shi mian

The Sleep Curse
Herman Yau (2017)

Időnként meg kell nézni olyan ismereteket tágító filmeket is, melyek nem túl valószínű, hogy bejönnek. Mert mindig ott van a ha. Sokszor ért már így kellemes meglepetés.

Most például megnéztem, hogy mi a helyzet a hongkongi horror szcénában az utóbbi időben. Na persze nem vonok le messzemenő következtetéseket egy filmből, de annyit kapásból látok, hogy Herman Yau 57 éves létére kb. kétcsilliárd filmet rendezett (71). Hát meg is látszik a minőségen! Háháháá!! Ja, ez spoiler volt... :D Így átfutva az imdb profilját, megakad a szemem például a Troublesome Night filmek sorozatáról. Valami horror-komédiák, amikből 1997 és 1999 között 6 egészestéset rendezett. De egyébként is jellemző, hogy évi átlag 3-4 filmet présel ki magából. Szép teljesítmény, de távol álljon tőlem, hogy minősítsem emiatt, hiszen nem ismerem őket.


Viszont az álomátkos filmet megnéztem. És hát leginkább amolyan semmilyen. Amellett, hogy látszik rajta a gyors munka. Valahogy kicsit hülyén mutat a b-filmes bevilágítású tér, aztán közvetlen utána egy Rolls-Royce meg egy oldtimer Triumph coupé. Ez egy hollywoodi típusú produkció, egy átlagos horror, egy középszerű történet, kliséktől nem mentes tálalásban. Veszettül untam. A látvány a maszkokat kivéve tényleg teljesen amatőr jellegű. Ijeszteni, drámai hatást kifejteni képtelen volt rám. Próbál meglepni azzal, hogy messzire megy a végén, de mivel újdonságként nem hat, a sztori meg már kiirtotta belőlem a kíváncsiságot, az átlagosnál jóval gyengébb élményt nyújt.   3/10

Megjegyzések