Out of the Furnace

Scott Cooper (2013)

Mostanában valahogy nincs energiám nehezebb filmeket nézni. Egy jobb pillanatomban akár végigpörgetve is elegem lett volna ebből. A végső kérdés az, hogy kellett e nekünk ez a film? Mutat e bármi újat? Jobban csinálja e mint az elődök? Mit kapunk tőle tulajdonképpen?
– Egy újabb bosszút szentesítő, tucatdrámát. Az amerikai film nem bír elszakadni a kérdéstől, ez az amit nem szeretek Tarantinoban sem.
– Azt, hogy nagyon jó színészek, szép képeken próbálnak valami lelket önteni a nagy ürességbe.
+ Technikailag vérprofi munkát. Szinte érzem a koszos ruhájuk szagát. Ha valamiben, hát az atmoszférateremtésben tényleg nagyon jó.
– Feltűnően ötlettelen és unalmas zenét. Mennyit segített volna egy bevállalós, extrém hangorgia?! (Sokat)
– De mindenekelőtt, rengeteg kérdést:
Miért öli meg egy rengeteg piszkos ügyben érdekelt, nagy hatalmú, kemény legény az adósát? Hát nem az lenne az érdeke, hogy addig szopassa amíg tejelni nem tud?
Miért öli meg végül Bale az ipsét? Nem látok bele a fejébe, nem sikerül átadni, hogy miért. Tudom előre, hogy meg fogja tenni, de nem azért mert megértettem a miértjét, hanem azért mert ez egy egyszerű klisé. Meg kell tennie és kész, hiszen korábban a többi filmben is megtették. Gyerekkori fakósított, felgyorsított képeket bevágni? Na ne már... Nem érdemli meg, de az erényei miatt egyszer nézhetőnek minősítem.  5/10

Megjegyzések