Terminator: Dark Fate

Terminátor: Sötét végzet
Tim Miller (2019)

Tim Miller és csapata tiszta vizet akart önteni a pohárba, megvették James Cameron nevét (a munkáját és az eszét biztos nem), majd azt mondták, hogy reboot lesz, el kell felejteni a félresikerült folytatásokat, mert mi most megmutatjuk. Óvatos optimizmust lehetett táplálni az ötletért, egészen az első trailerig.


De sajnos az a baj, hogy fogalmuk sincs róla, hogy mitől működött az első két rész (az most mellékes, hogy mindegyik mástól), vagy tovább megyek, hogy mitől működik egy akciófilm egyáltalán. Sorolom mik a gondjaim:
– Hosszú a játékidő, feleslegesen sok a fordulat és túl sok kérdés merül fel a fél aggyal kitalált ötletek láttán.
± Az akciók elrugaszkodottak, egyáltalán nem tűnnek valóságosnak, túlságosan a cgi-re támaszkodnak, ami ráadásul nem is túl szépen kidolgozott. Vannak ugyan jó koreográfiák, de a jelenet végére mindig agyon van csavarva.
± Mackenzie Davis jó, de rajta kívül mindenki takaréklángon üzemel.
– A terminátor működése, a gépiesség teljesen hiányzik Arnold játékából. OK, a sztorival magyarázzák, de ez az üresjáratban üzemelő, emberekkel megbarátkozó kivégzőgép meg egyenesen nonszensz. Programozás doesn't work like this.
+ Főgenyának túl sok ez a csápos, kettéváló terminátor. Nehezen megfogható és átlátható a működése, illetve minden szituációban bőven nyernie kellett volna ezzel a sok bénával szemben.
– Tök szomorú látni, hogy pár másodperc alatt elintézik Furlong remek - cgi - figuráját, hogy lecseréljék ezekre az üres senkiháziakra. :(
– Hogy hívták a főszereplőt? Ki játszotta? Mit csinált?

Szóval mostanra tényleg úgy néz ki, hogy jobb lenne elfelejteni ezt a franchise-t, mert itt mindenki pénzt szagol, és úgyse engednek olyan szerzőt a megfelelő székbe, aki képes lenne valami maradandót is alkotni.   5/10

Megjegyzések