Seven Psychopaths

A hét pszichopata és a si-cu
Martin McDonagh (2012)

Kicsit túlzásnak éreztem a felhajtást, ami az Erőszakik körül volt. Friss és új hang jelent meg, ez nem kétség. Furcsa elegye a fanyar humornak és a crime egy válfajának, de ez önmagában még nem ad okot örvendezésre. Nekem ugyanis nem ütött be. Helyenként tetszettek benne a poénok, helyenként a karakterek, valahol még épp a bűnügyi rész, de egyben - talán épp a sok rétege miatt - nem működött.


A siker miatt McDonagh új alkotását elképesztő marketingmunka és hype övezte. A kellően őrült alapsztorival és egy rakat leszerződtetett menő színésszel meg is volt rá az esély, hogy jó legyen... Egyébként nem mondom, hogy nem szórakoztatott el. Még annak ellenére is, hogy leginkább egy pár nap alatt kifundált, félgondolatokból összetákolt izére hasonlít. Ugyanitt várom a jelentkezőt, aki megmagyarázza mi értelme az egésznek. Szóval ugyanaz a bajom vele, mint az Erőszakikkal. Lehet, hogy valakinek az ilyen skizofrén agymenés bejön, de én óvakodnék a nagy szavaktól. Nincs ez annyi, mint amennyinek mutatni próbálják. És még halkan hozzátenném, hogy Colin Farrel szemöldöke ide, Abbie Cornish vizes pólója oda, az egész semmit nem ért volna, ha nincs Christopher Walken. Ő tudott adni mélységet a mondvacsinált karakterének, nem úgy mint a többi nagy név.   5/10

Megjegyzések

  1. Tegnap este néztük meg, mert úgy emlékeztem rá, hogy jókat írtál róla! Tévedtem! :)
    Nem tudom eldönteni, hogy jó vagy rossz film volt-e, de az biztos, hogy végig tudtam nézni, és még érdekelt is, hogy mi lesz a végén. :)

    VálaszTörlés
  2. Hehh. Szívás. Pedig csak pár klikk és láthatod, hogy nem egy csoda. :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem tetszett, de többször nem nézném meg! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése