Aquaman

James Wan (2018)

Nyilván nem tudok semmi újat mondani erről a filmről, mert amit le lehetett írni róla, azt már megtette valaki előttem. Jobb napjaimon elvagyok vele és egész szórakoztatónak tartom, rosszabbakon meg inkább kitörölném az emlékezetemből. Nem bánt senkit, nem gyötrelmesen rossz, legalábbis nem minden tekintetben. Ha mondjuk azt nézzük, hogy milyen ugrálások és felesleges időhúzó kitérők vannak a felületesen felépített, féllábú királydráma jellegű cselekményben, akkor minden kedvem elmegy tőle. Vagy ha olyan dilettáns vágást látok, mint amikor "utazás" után sétálnak ki az óceánból és megszólal egy popdal közepe, majd pár másodperc után már le is tekerik, közben meg vagdosnak be ilyen-olyan képeket. Ez speciel minősíthetetlen volt. De akkor már maradok a negatívumoknál:
– Irtózatos munkával felépítették ezeket a súlytalan, üresen kongó világokat. Amikből semmit nem látunk, mert mindig csak háttérnek vannak használva vagy mozgó képen.
– Olyan az egész atmoszféra, mint egy jól megvilágított csillivilli bizsu. Ha közel mész, rájössz, hogy semmit nem ér. Nem létező színek és természetellenes megvilágítás everywhere.
– A cgi fiatalításoktól vér és könnytenger áradt a szememből egyszerre.
– Amber Heard hatalmas miscast.


Jason Momoa viszont érdekes, mókás fickó. Lehetne rá építeni értelmes filmet is, mert van kisugárzása. A színészi képességeit valószínűleg csak megfelelő rendező keze alatt lehetne kihasználni, na de láttunk már nála sokkal rosszabbat is jót alakítani. A film a legfontosabb szempont, az átélhetőség tekintetében kvázi esélytelen, de valahogy azért mégis elvan vele az ember.   5/10

Megjegyzések