Malcolm & Marie

Malcolm és Marie
Sam Levinson (2021)

– John David Washington mesterkélt. Erősen rájátszik az érzelmekre. Minden kifejezése minimum kétszer olyan intenzív, mint ami indokolt lenne.
± Zendaya sokkal kiegyensúlyozottabb, de a végére sajnos - főleg a szerepe miatt - nála is túllendült az élmény a számomra már túl elragadtatott oldalra.
± Érthető módon mindenki Rév Marcellről beszél. Vannak tényleg fantasztikus beállítások, de amúgy szerintem nem olyan nagy szám a fényképezés. Sokszor túl közel megy az arcokhoz.


A pár összecsapásának dramaturgiai íve, a fordulópontok, maga az alátámasztó sztori szépen meg lett írva. De a megvalósítással elég sok bajom volt. Kezdve azzal, hogy monológok csapnak össze. Mert így túl kimért és kiszámított érzetű. Érzelmileg a legkevésbé sem tud magával vinni. Inkább fárasztó és nehezen hihető, hogy ilyen összeszedetten felépített spontán monológokat tolnak egymás arcába. Befogadni is nehéz ezeket a hosszú, nagy ívet bejáró, kötelező fordulatokat tartalmazó beszédeket. A közéjük higításra beillesztett interlude zenék egyszerű szerkezetről tanuskodnak. Snassz megoldás ez az adok-kapok felépítés lazítására... Nagyon nehéz műfaj ez, úgyhogy nem csoda, hogy egy ilyen hirtelen összerakott projekt nem sikerül jól.   5/10

Megjegyzések