Insidious

James Wan (2010)

Keresem a kifogásokat, most épp a betegségem számlájára írva néztem meg egy újabb ijesztgetőst. Gyenge voltam, tudom. Sajnos - ahogy előre sejtettem - sok szót nem érdemel. Egy az ezerből, semmi eredeti ötlet. Pár megjegyzés azért:
- Mik ezek a hülye színek? Miért gondolják, hogy ez a természetellenesen kék-sárga kép megfelelő hangulatot kölcsönöz? Egy szürkített, fakított, egy konkrét szín fele eltolt vagy kontraszt-módosított, de még egy túlszínezett kép is tud adni valamit az élményhez, nade ez a kék-sárga.
- A démon eléggé vásári bohóc kinézetű, így nehezen ijeszt meg.
- Ez a fajta színjátszás, amit ez a stílus igényel... Amióta futószalagról jönnek ezek a filmek, azóta ugyanazt tolja mindenki. Én hülye meg nézem, nézem és értem ugyan, hogy mi történik, de ha egy icipicit belegondolok, hogy mit csinálnak ténylegesen, esetleg a való világban ez hogy lenne... Sorvad az agyam.
Láttam, bosszankodok, jöhet a következő. (Hope not.)   4/10

Megjegyzések

  1. Próbálkozz a franciákkal. Ha még nem ismered a termést, talán újszerű lesz a számodra. Van jó pár eredeti szkerimúvi-juk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fene tudja. Francia film ebből a stílusból nem jut eszembe. Esetleg pár tipp?

      Törlés
  2. Kezdetnek talán a Magasfeszültség (Haute Tension), de nem ez a legeredetibb. A top kategória nálam: az előbb említett, A betolakodó (A l'intérieur), Mártírok (Martyrs). Az utóbbi kettő nagyon durva: ideg és gyomor kell hozzá. Ja, az Ils is top kategória "igaztörténetes" fajta jó csattanóval. Ezek jutnak eszembe, de ezenkívül van még elég :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése