Logan Lucky

Logan Lucky - A tuti balhé
Steven Soderbergh (2017)

Ha ezt a filmet egy nevenincs valaki rendezte volna, ujjonganék és örömódát zengnék. Ám az élet úgy hozta, hogy nem akárki, hanem a ki tudja hányadik visszavonulása után visszatérő, munkamániás Steven Soderberg csinálta, és Soderbergnek az az elsőszámú ismertető kézjegye, hogy nem csinál rossz filmet. Innen nézvést eléggé másképp alakulnak az elvárások.

Maradva az objektív, tárgyilagos megfigyelés nézőpontjánál, ez egy remekül megírt, üresjárat nélküli, kiforrott dramaturgiával operáló, stílusosan, egységes képi világgal prezentált, érdekes embereket remek színészi gárdával eljátszatott, ízléses humorral mélyen átitatott, viszont minden rétegében ismerős, életszerűtlenül megcsavart, tucat heist film. Soderbergh számára ez lényegében egy biztonsági munka. Azt csinálja amiben jó, még csak egy picit sem mozdul ki a komfortzónájából. Ezen tények tudatában, remek szórakozásnak, szuper kikapcsolódásnak mondanám, de mély benyomást még csak esélye sem volt tenni.   7/10


Riley Keough kiválóan hozza az ellenállhatatlan szexuális vonzerővel bíró, az ostoba férfiak mellett kényszerűen irányító szerepbe kerülő, céltudatos, kemény, de rejtve mégis érzékeny nőt.

Megjegyzések