I am a Hero

Shinsuke Sato (2015)

Szóval ez a japán Train to Busan. Tudhattam volna, hogy akkor nem is érdemes nekiállnom. Az elején még elhitette velem, hogy vicces és kalandos lehet, de sajnos a hosszú játékidő folyamán csak lassan, elnyújtottan válik egyre elkeserítőbbé, úgyhogy nem tudtam hirtelen kikapcsolni, mert nem jött el egy olyan határozott pont, amikor azt tudom mondani: ezt már nem! Szóval végig kellett néznem.


– Mind a főszereplő, mind az összes mellékszereplő egy idióta. Eleinte csak vicces esetlenségnek tűnt, de nem, ők fullban nyomják az idiotizmust. Semmi értelme a cselekedeteiknek, fogalmam sincs, hogy mi vezérli őket. Egyszerűen értelmezhetetlenek. Mind vígjáték, mind egyéb szóba jöhető szinteken.
– Az idő és a térérzékelés katasztofálisan rossz az akciójelenetekben. Amúgy is nonszensz ami történik, de így, hogy valamikor pillanatok alatt odaérnek a topogó zombik, valamikor meg 5 perc alatt tesznek meg 100 métert, nem tudom mit gondoljak.
– Annyira fel tudnak idegesíteni az ilyen ostoba húzások, mint amikor lepillantva a földre, egyből kiszúrja a 95 üres töltény mellett az 1 db még felhasználhatót.
– A fizika csak a látványra játszik, semmi életszerű nincs benne. Bármi megtörténhetne ennyiből, semminek nincs súlya.
– A végén rájöttek, hogy be kell ülni egy kocsiba és el kell menni vele. Ezt mondjuk elég nehéz lett volna kitalálni korábban.

Én tényleg megpróbáltam szórakozottan, az egyszerű szórakoztatást szem előtt tartva hozzáállni, de nem ment. Ez egy kaki.   3/10

Megjegyzések